O nama

Zlatarska radionica "Vrančić" utemeljena je 1990. godine. Začetnik obrta je Boris Vrančić koji je majstorski zanat izučio kod starog zagrebačkog majstora Stjepana Popeka krajem 60-tih godina prošlog stoljeća.

1996. godine, gospodin Boris Vrančić, među prvim zlatarima u Hrvatskoj, dobiva diplomu majstora zlatarstva. Tu diplomu 2001. godine dobiva i njegov sin, Hrvoj Vrančić.

Hrvoj Vrančić nastavlja usavršavanje kod vrsnih zlatara u Zagrebu, učeći stare tradicijske načine obrade zlata, ugradnje dragih i poludragih kamena i filigranstvo.

Izvrsnost rada zlatarske radionice "Vrančić" prepoznale su i Hrvatska gospodarska komora kao i Hrvatska obrtnička komora. Tako 2010. godine zlatarskoj radionici "Vrančić" dodjeljuju status obrta s tradicijom i iznimno cijenjenu etiketu "Izvorno hrvatsko" za kolekciju nakita s otoka Paga.

Umijeće obrade plemenitih metala preneseno s oca na sina kontinuirano se nadograđuje inovativnošću i kreativnošću koju donosi mladost i ljubavlju prema obrtu čiji su proizvodi od pamtivijeka bili neizostavan dio važnih životnih trenutaka kao što se zaruke, vjenčanja, krštenja i ostale životne obljetnice.